PL / EN

Warszawa 2009

Program edukacyjny adresowany w szczególności do dzieci i młodzieży w zakresie zasad i norm prawidłowego karmienia, odżywiania się, mający na celu podejmowanie decyzji korzystnych dla zdrowia fizycznego i psychicznego, w tym przeciwdziałanie otyłości. Publikacja zawiera szereg przepisów na proste i zdrowe dietetyczne posiłki. Autorką jest dr Agnieszka Jarosz – pracownik Instytutu Żywienia i Żywności w Warszawie.

 

 

Spis treści:

tytuł

autor

str.

 

 

Trochę teorii

3

 

 

Zupy

6

 

 

Przystawki

14

 

 

Desery

18

 

 

Sałatki i surówki

24

 

 

Dania bezmięsne

32

 

 

Dania z drobiu

36

 

 

Dania z ryb

44

 

 

Dania mięsne

52

 

 

Alfabetyczny spis potraw

60

 

 

 

Książka dostępna w bibliotece Stowarzyszenia pod adresem mailowym

amarczak@bardziejkochani.pl