Warszawa 2009

Program edukacyjny adresowany w szczególności do dzieci i młodzieży w zakresie zasad i norm prawidłowego karmienia, odżywiania się, mający na celu podejmowanie decyzji korzystnych dla zdrowia fizycznego i psychicznego, w tym przeciwdziałanie otyłości. Publikacja zawiera szereg przepisów na proste i zdrowe dietetyczne posiłki. Autorką jest dr Agnieszka Jarosz – pracownik Instytutu Żywienia i Żywności w Warszawie.
Spis treści:
tytuł | autor | str. |
| ||
Trochę teorii | 3 | |
| ||
Zupy | 6 | |
| ||
Przystawki | 14 | |
| ||
Desery | 18 | |
| ||
Sałatki i surówki | 24 | |
| ||
Dania bezmięsne | 32 | |
| ||
Dania z drobiu | 36 | |
| ||
Dania z ryb | 44 | |
| ||
Dania mięsne | 52 | |
| ||
Alfabetyczny spis potraw | 60 | |
|
Książka dostępna w bibliotece Stowarzyszenia pod adresem mailowym